top of page

Kujdesi për lëkurën dhe flokët.

Balta e bardhë, e quajtur edhe kaolinë, është e pasur me silicë. Emri i saj vjen nga qyteti kinez Kao-Ling (vendi i kodrave të larta), ku u zbulua. 

 

Lloji i lëkurës: 

  • Lëkurë delikate dhe e ndjeshme
  • Lëkurë e thatë dhe e dehidratuar
  • Lëkura e prirur për parehati

Nevojë: Restorative & Zbutje

Përbërësit kryesorë:  Pluhur balte e bardhë

Tekstura: Pluhur

Përdorimi: Një herë në javë.

Çfarë është kjo ?

Balta merr pjesë në remineralizimin dhe detoksifikimin e lëkurës. 

Balta sedimentare të pasura me silicë dhe përqendrimi i ulët i kripërave mineraledhe është një nga argjilat më pak absorbuese dhe më të hidratuara. Preferohet të përdoret si maskë i përshtatshëm për lëkurë të thatë dhe të ndjeshme.

 

Balta e bardhë është e njohur dhe e përdorur për një kohë shumë të gjatë: shëruesit paleolitikë tashmë të shëruar me argjilë dhe baltë. 

Balta e bardhë e hollë

€16,00Prix
    bottom of page